maanantai 6. elokuuta 2012

Kuulumisia

Muutama päivä on kulunut täysin uutispimennossa mökkeillessä, mutta nyt taas takasin koneen äärellä. Viime viikollahan käynnistelin tätä mun proggista, joka nyt valitettavasti otti heti alkuunsa vähän takapakkia. Liikuntakertoja viime viikolla kertyi 3: Spinning 45 min, lihaskunto-aerobinen tunti 55 min ja pumppi 55 min. Tavoitteena mulla on harrastaa liikuntaa 4 kertaa viikossa, mutta oon kyllä ihan tyytyväinen tähänkin saldoon.

Ne ruokailut taas....huoh! Söin viikonloppua lukuun ottamatta ihan terveellistä ruokaa, mutta määrät eivät olleet kovin pieniä ja ruokailuvälit olivat epäsäännölliset. Viikonloppuun taas kuului alkoholia, sipsejä, karkkeja ja grilliruokaa. Olin pakannut mökille mukaan terveellisiä ruokia (alkoholia lukuunottamatta) mutta kavereilla oli herkkuja, joita sitten hieman humaltuneena (ja muutenkin..) tuli itsekin napsittua. Lisäksi mun eväille kävi vähän kehnosti ja lokkeilin sitten muiden ruokia loppuajan. Eilen vielä vetäsin erittäin kevyen salamipizzan ja puolikkaan suklaalevyn. Noh, tänään taas tsempataan!

Oon päättänyt aloittaa ruokapäiväkirjan pitämisen ja kaloreiden laskemisen näin aluksi, koska en yhtään osaa arvioida minkälaisia määriä energiaa saan päivittäin.  Laskin kalorilaskurin mukaan, että mun päivittäinen kalorikulutus on 1931 kcal ja koska haluan pitää laihdutustahdin maltillisena, niin tähtään -500 kcal vajeeseen  päivittäin. Näin ollen syön 1431 kcal päivittäin. Tietysti jos kulutan esim liikunnalla -200 kcal, niin voin syödä 1631 kcal :)

Ostin viime viikolla sykemittarin itselleni treeniin tsemppariksi. Päädyin tälläiseen alennuksessa olevaan vaihtoehtoon:


kuva:http://www.suunto.fi/ImageVault/Images/id_2516/conversionFormatType_WebSafe/width_324/scope_0/ImageVaultHandler.aspx


Eli Suunto M1 sykemittari, jossa on ainakin mulle kaikki tarvittavat ominaisuudet. Suunnon sivuilla tästä mittarista kerrotaan mm. seuraavaa:

  • Näyttää sykkeen, keskisykkeen ja kalorikulutuksen harjoituksen aikana
  • Kertoo, milloin liikunta kehittää peruskuntoa ja auttaa painonhallinnassa, ja milloin treeni parantaa kestävyyskuntoa
  • Säilyttää muistissaan 4 viimeisen viikon harjoitukset 
  • Suunto M1:n mukana tulee Suunto-sykevyö, joka on yhteensopiva useimpien sykevastaanottimella varustettujen kuntosalilaitteiden kanssa

Kävin torstaina pumpissa kokeilemassa tätä ja tykkäsin tosi paljon! :) Vyö pysyi hyvin paikkallan eikä painanut yhtään, vaikka niin pelkäsin. M1 malli eroaa M2 mallista vain ulkonäön ja sykevyön verran, mutta hintaeroa oli useampikin kymppi. Näitä uudemmat mallit ovat turhan hitechia mulle :D Lisäksi mulle toi perusvyö käy ainakin ihan hyvin. 

Nyt voisin vastailla vähän vielä 30 päivän haasteeseen, kun on muutama päivä jäänyt välistä! Paino oli tosiaan tänään 82,9, joten viikonlopun syöpöttelyt näkyivät myös lukemissa. 

Ensimmäisille lukijoilleni tervetuloa! :) Hienoa tietää etten pelkästään itselleni täällä kirjoittele, vaan on joitakin muitakin lueskelemassa.

1 kommentti:

  1. Kuinka paljon tuollaiset sykemittarit maksavat? Haaveilen sellaisesta :)

    VastaaPoista