keskiviikko 1. elokuuta 2012

It's no piece of cake

Pommitan tätä blogia nyt oikein kolmen tekstin päivävauhdilla, mut kai se on aluks ihan hyvä saada tänne jotain lueskeltavaakin. Ajattelin kirjotella nyt vähän mun tän hetken tilanteesta, tavotteista ja keinoista, joilla yritän niihin tavoitteisiin pyrkiä. Mun tavoitepaino pyörii 65 kg tuntumassa. Vaakalukemaa enemmän merkkaa tietenki oma fiilis ja se, että onko tyytyväinen omaan kroppaansa. Kuitenki voisin kuvitella ton olevan sellanen hyvänolon paino mulle. Jos painoindeksiin on uskomista, niin se on tällä hetkellä 29,4 eli lievä lihavuus mutta erittäin lähellä merkittävää lihavuutta. Jos painaisin 65 kg, niin lukema olisi 23,3 eli normaalipaino.

Oon päättäny pidättäytyä herkuista nyt ainakin siihen asti, kunnes vaaka näyttä 75 kg. Sitten sallin itselleni herkkupäivän. Kuten aiemmin jo kirjottelinkin, niin totaalikieltäytyminen vaan toimii mulle paremmin. Tietysti olis kiva jos voisin pitää yhden herkkupäivän viikossa, mut se ei vaan mulla pysy siinä yhdessä päivässä. Lakkooni kuuluu kaikki karkit ja suklaat, makeat ja suolaiset leivonnaiset, sipsit ja popcornit ja suolaiset pähkinät, vaalea leipä, jäätelö, roskaruoka paitsi esim kunnon pizzerian pizza tai hampurilainen (niitä nyt en yleensäkään kauhean usein syö) sekä mehut ja sokerilimut. Muuta "kiellettyä" ei juuri nyt ainakaan tule mieleen. 

Yritän syödä mahdollisimman vähän pastaa ja riisiä sekä punaista lihaa ja suosia kanaa, kalaa ja kasviksia sekä lisukkeena mielummin esimerkiksi perunaa, jonka koen sopivan mulle paremmin kuin pastojen tai riisin. Annoskoot pidän aisoissa enkä santsaa ruokaa. Ruokailuvälien venyminen koituu aina kohtaloksi, joten yritän muistaa myös terveelliset välipalat. Vaikka olenkin nyt lomalla, niin 4-5 kertaa päivässä on hyvä muistaa syödä. Joko yhden lämpimän aterian tai sitten yhden lämpimän aterian ja yhden salaatin/keiton. Ruisleipää sallin itselleni pari palaa päivässä. Jos iskee ihan kamala herkkuhimo, niin protskupatukka saa luvan taltuttaa sen tai  sittensuklaanmakuinen profeel-juoma :) Tosin kesällä kirsikat ja mansikat korvaa kyllä karkit paremmin kuin hyvin. Liikuntaa pyrin harrastamaan vähintään 3 kertaa viikossa, mieluiten 4. Mulla on kuukausikortti jumppaan, joten käyn niin spinningissä, pumpissa kuin muissakin jumpissa. Yritän yleensä valita viikolle sekä lihaskuntoa parantavaa että aerobista liikuntaa. Punnitsen itseni joka viikon maanantai ja tavoitteni olisi pudottaa 0.5 kg viikossa eli 2 kg/kk. Vuoden päästä haaveenani olisi painaa 65 kiloa ja omistaa kroppa, joka näyttää siltä, että sen eteen on tehty töitä. En halua varsinaisesti olla laiha, vaan ennemminkin timmi ja lihaksikas. Silleen sopivan sulavan näköinen lihaksikas kroppa ;) Olen jo päättänyt, että kun kiloja on hieman tippunut enemmän, niin suuntaan salille. En koe salitreeniä tällä hetkellä kovin motivoivaksi kun on läskiä lihasten päällä niin paljon.
kuvat: http://data.whicdn.com/images/28829578/tumblr_m47902vOsv1r7akl9o1_500_large.jpg, http://data.whicdn.com/images/15123144/tumblr_lrqjta9Z6E1qmohofo1_400_large.jpg ja http://data.whicdn.com/images/15269498/tumblr_lppqwjy3yz1r1qziho1_500_large.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti